Műanyag gyöngyök

Az akril, magyarul műanyag gyöngyök a látványos alakzatokat fűzők kedvencei, szín- valamint formaviláguk egyedülálló. A gyöngyfűzés “nagy öregjei” állítják, hogy amit nem lehet üveggyöngyből megvalósítani, azt csakis akrilból lehet és kell.

Műanyag gyöngyökMíg az üvegcsiszolásnak határt szab az anyag és a technika, addig műanyagból gyakorlatilag minden alakzat és szín előállítható. A kémiai vegyipar terméke, így ára jóval barátságosabb az üveggyöngyöknél, felhasználhatósága viszont sokoldalú. Merjünk szépet álmodni és az akril gyöngyökkel álmunk megvalósul. Legyen az csepp, hordó, bordázott, kúpos, rombusz, pandora, tekla, macskaszem, kerek vagy lapos alakú.

muanyag-gyongyok

Kezdő gyöngyfűzőknek különösen ajánlott, mert egyszerűbb vele a munka. Iskolákban óvodákban, gyermek szakkörökben is műanyag gyöngyökkel vezetik be a gyöngyfűzés rejtelmeibe a fiatalokat. A mai kornak megfelelően olyan “csiszolt” fazettázott műanyag gyöngyöket is forgalmazunk, amelyek csak súlyuk alapján különböztethetők meg a valamivel nehezebb üveggyöngyöktől, csillogó fényük és ragyogásuk azonos. A jó minőségű akril gyöngy nem “egy nyári”, de kiváló kopásállósága több tengeri vakációt is “túlélhet” sértetlenül.